16 oct 2016, 22:12

Октомври 2 

  Poesía » Otra
449 0 5

Октомври е скучничък, сив актьор

и своята роля бездарно играе

сред изоставен случайно декор.

За нашите чувства изобщо нехае.

 

Не го притесняват ни вятър, ни студ,

ни кестени обли, покрили паважа.

Напук се усмихва, съвсем като луд

и своите думи не бърза да каже.

 

А ние сме зрители с кухи лица,

погрешно избрали часа и салона.

С възторга на малки наивни деца

в небето се вглеждаме, търсим балони.

 

Октомври е тъжен, самотен артист,

не ни весели, все повтаря познатото...

И ние прегракнало викаме: "Бис!

На сцената нека излезе пак лятото!"

© Нина Чилиянска Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??