3 feb 2008, 22:20

Олтар 

  Poesía
743 0 19

До вратата ти,
нощно-заключена,
аз се спирам
във своите сънища.
В живота ни
често се случва
зад врати
да стоят
кръстопътища.
В ръце те
понасям
към изгрева,
а залези
виждам насреща.
Звезди се
кикотят изстинало,
вятър изсвирва
зловещо.
Пак лъжат
гледачките-врачки,
по ръцете
гадали ми
бъдното.
Две линии
в длан се пресичали...
А до
портата твоя
аз зъзна.

 

Раждам те
в мигове слепи.
Танцувам
във нощна агония.
Пустотата
загребвам
със шепи,
в пръстите ми
да се помолиш.

© Найден Найденов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??