16 ago 2018, 6:38

Омммммммм 

  Poesía
459 6 10

"Сега да ви кажа какво да правите: вземете си едно шишенце от сто грама и сипете в него вода. Започнете да пиете сутрин един грам, на обед един грам и вечер един грам и си казвайте: „Всичките ми работи отначало докрай ще се оправят”. Изговаряйте тези думи по три пъти. Ще видите тогава, че работите ви ще се оправят и всичко ще бъде за добро."
Учителя

 

Кога ли ще ме връхлети това проникновение,
отключено от старите ми кости?
Притихнала, ще вкарам в коловоз кръвта от вените
и целия товар в света ще нося?

 

Нарамила и "ин", и "ян" на гърбава кобилица,
ще вдишвам пара, ще издишвам благост...
И всички неестествени за мъдрите усилия
приседнали ще чакат вън на прага...

 

О, моля, осени ме ти, покой на достолепните!
Дори в съня си вече роня мантри...
За всяка болка глътка си отпивам, но столетия
не стигат да изпия океана.

 

"И всичките ми работи докрай ще се оправят",
но трябва май да стисна челюст и да вдигна градуса...

 

© Миглена Миткова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??