16 jul 2008, 21:55

Омръзна ми 

  Poesía » Filosófica
762 0 3
 

Омръзна ми да бъда вярна,

да съм смирена и добра...

Омръзна ми от този театър,

изтъкан от лицемерие и суета!

 

Защо забравихме да бъдем хора?

И се превърнахме в човеко-зверове?

Възпитани, изискани и по-жестоки,

това ли ни поднася утрешния ден?

 

И хората така вглъбени са

в проблемни грижи и беди...

Такъв ли е животът  на големите?

О! Предпочитам онзи, пълния с мечти!

 

Омръзна ми да бъда отговорна,

да съм на линия и делова...

Омръзна ми да мисля като „лелка",

аз все още съм луда глава!

 

Все още тичам след мечти-измами

и съм щастлива в краткия си ден.

Зная, че е детско и наивно,

 но все още живо е детето в мен!

 

И не смятам, че трябва да се променям

заради чуждите идеали и мечти.

Аз вярна ще остана на себе си

и щастлива ще съм, може би!

 

© Яна Келорска Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??