24 nov 2011, 11:41

Онова Нещо 1 

  Poesía » Otra
502 0 5

                                      "Това, което Вас, читателю, Ви наблюдава без да можете

                                        Вие да го видите, ( защото за един миг изчезва ), 

                                       е Онова Нещо."           

 

                                                               Йордан Радичков 


Онова Нещо все ни наблюдава,

следи ни тайничко и непрестанно.

От гърлото на Мрака изпълзява,

вторачва се във нас тревожно - странно. 


То знае всичките ни зли привички.

Със лупа търси петънца в душата.

Това, което непонятно е за всички,

за него е красиво и познато.


И ние знаем, че си съществува

Онова Нещо във света ни грешен.

Измамно е дори да се преструваме,

че можем да го заблудим успешно.


То преценява трезво, безпощадно,

колко са тъмни нашите пороци.

Пресича с удар, гневно, като с брадва

брътвежите на всякакви пророци.


И кара ни сами да се замислим 

за Битието. Да повярваме горещо

и да сведем покорно поглед хрисим

пред него - Онова най-странно Нещо.      

© Нина Чилиянска Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??