28 nov 2011, 0:31

Опитните зайци 

  Poesía » Filosófica
451 0 2

                                          Hola, que tal?

                                          Thanks

                                          I m fine here

 

 

                  Опитните зайци

 

Чувствам се удобно и спокойно

                              като труп във морга!

Изпънат, чист, покрит във бяло,

                             отдаден ва възторга,

че съм добре подготвен, за да ме режат...

Партийни лидери,

                             министри,

                                               депутати

и още куп "избрани от Народа",

              посттоталитарни

                                псевдодемократи

ще раздробяват моя труп

                        и ще изричат мнения

как тоя касаплък ще е от полза

             за бъдните

                      "щастливи поколения"...

 

Ала с годините

             и бъдните

                      "щастливи поколения"

станаха настоящи старци,

преминали измамната пътека

                           на опитните зайци...

 

Хора живи! Бъдете предпазливи!

Нима забравихте

      с какъв идиотизъм

              ви мамеха

                    с "Развит социализъм"?

 

"Демократична" вече се нарича

                              вашата държава,

но пак червена пасмина

                                 конците дърпа,

скрито пак тя управлява...

 

Накрая в унес се замислям

              и в главата ми  проблясва

                                           за момент.

Дали животът ми

                               не бе пожертван

в един

        съмнителен и неуспешен

                                    експеримент?

 

 

 

 

 

 

© Петър Петров Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??