Опушен бар, завеси мръсни,
прочетен вестник, стара маса,
очукан пепелник и жълти пръсти
прегръдка странна, празна чаша.
Коса сплъстена, старо злато,
на път със корени, сребристо бели,
жилетка плетена, макар и лято,
нозе провиснали, лилави вени.
Пола зелена, грозни чехли,
чорапите, дифузно сиви,
лице набръчкано и вид мъртвешки,
единствено очите… живи.
Опушен бар, завеси мръсни,
самотен ъгъл, столът празен,
жени разголени, клиенти тлъсти,
живот избран, финал брутален.
© Петко Илиев Todos los derechos reservados