21 янв. 2010 г., 00:14

Опушен бар 

  Поэзия » Другая
737 0 9

Опушен бар, завеси мръсни,

прочетен вестник, стара маса,

очукан пепелник и жълти  пръсти

прегръдка странна,  празна чаша.

 

Коса сплъстена, старо злато,

на път със корени, сребристо бели,

жилетка плетена,  макар и лято,

нозе провиснали, лилави вени.

 

Пола зелена, грозни чехли,

чорапите, дифузно сиви,

лице набръчкано и вид мъртвешки,

единствено очите… живи.

 

Опушен бар, завеси мръсни,

самотен ъгъл, столът празен,

жени разголени, клиенти тлъсти,

живот избран, финал брутален.

© Петко Илиев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??