20 sept 2007, 11:15

Ориенталска фреска 

  Poesía
862 0 8
 

Ориенталска фреска


Аз съм теменугата в нозете ти,

същата,

която усети по дъха на роса,

но не видя

по предопределеност

никога,

никога.


Аз съм тъмнооката кошута на лова,

същата,

по която затаи дъх

и не стигна точно секунда,

за да стреляш хладнокръвно

право в сърцето,

право там.


Аз съм многоцветен персийски килим,

същият,

който се тъка с ефирна нежност

от 1000 разплакани девойчета

само вечер,

само нощем.


Аз съм отшумяла мигом

страстна песен,

същата,

която от векове

не се танцува от женски нозе,

но говори само за тях,

само за тях.


Аз съм вятърът около теб,

който трепти опънат като стон,

същият,

който те целуна непознато

само веднъж,

само сега. 


Аз съм единствената твоя  Шехерезада,

същата,

която не можеш да срещнеш

даже в съня призори,

но която ще разказва

прелестна приказка

с  дъх на ориенталска страст,

полята с шафран и мускус,

но не на теб,

не на теб.


© Ина Костова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??