,,Тази жена ще бъде сама, недокосната, само желана!"-
думи на стар магьосник или люта мъжка закана.
Пророчество от древността, или на моя баба наказание,
но аз съм потърпевшата жена и думите за мен са изпитание???
Какво направих и къде сгреших? Така ме искат и жадуват,
ала ги плашат умнит очи, смехът, снагата луда.
,,Тази жена ще бъде сама!"Коя девойка в моя род наказаха?
Обетът си ли тя не удържа и предизвика мъжката омраза.
Коя жена във мене се всели и на коя изплащам греховете?
Един въпрос в очите ми тежи, а нося мъката на двете.
Светът роден е само за любов и всеки търси свойта половина.
Отправям към небето своя зов:,,Там-някъде и мойта да я има!"
© Даниела Атанасова Todos los derechos reservados