29 июл. 2012 г., 20:00

Орис 

  Поэзия » Любовная
570 1 4

,,Тази жена ще бъде сама, недокосната, само желана!"-

думи на стар магьосник или люта мъжка закана.

Пророчество от древността, или на моя баба наказание,

но аз съм потърпевшата жена и  думите  за мен са изпитание???

Какво направих и къде сгреших? Така ме искат и жадуват,

ала ги плашат умнит очи, смехът, снагата луда.

,,Тази жена ще бъде сама!"Коя девойка в моя род наказаха?

Обетът си ли тя не удържа и предизвика мъжката омраза.

Коя жена във мене се всели и на коя изплащам греховете?

Един въпрос в очите ми тежи, а нося мъката на двете.

Светът роден е само за любов и всеки търси свойта половина.

Отправям към небето своя зов:,,Там-някъде и мойта да я има!"

© Даниела Атанасова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??