30 mar 2011, 14:16

Орис 

  Poesía » De amor
600 0 1

 

 

       Орисница зла ли съдба ми предрече,

       или пък за грях на далечен роднина,

       веда ли нощна

       прокоба изрече -

       тъй рано от мен любовта си замина.

 

       А как без любов на света ще живея,

       със ласка живота студен да прегърна?

       И как с вдъхновение

       песни да пея?

       Ах, как любовта си отново да върна?

 

       Познава ли някой рецепта такава,

       отново да грейва омая в очите?

       Да лумват огньове

       в изтляла жарава

       и пак да са радостни нощите, дните?

 

       Уж казват, че времето носи забрава.

       На много препатили - Господ прощава.

 

 

© Славка Любенова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Прекрасен стих!Ако откриеш рецепта......сподели я!
Propuestas
: ??:??