30 ago 2011, 0:09

Орисана 

  Poesía » Filosófica
662 0 5

 

Живея си ей така – сама.

Без смисъл, дори не знам защо.

Вероятно заради самата самота.

 

Гримирам се просто така.

Без смисъл, дори не знам защо.

Вероятно заради самата суета.

 

Грижа се за възрастна съседка, но докога?

Без смисъл, дори не знам защо.

Вероятно заради самата доброта.

 

Отричам се от близки и тяхното внимание.

Без смисъл и аз не знам защо.

Вероятно заради самото колебание.

 

Обичам те като на шега,

Не търся смисъл, защо ми е ‘защо’?

Може би заради самата леснота.

 

***

С мисъл и аз си знам защо

Надгробната ми плоча вече е подписана

Щом да живея без смисъл съм орисана.

 

© Атина Платинова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??