1 dic 2023, 0:55

Още малко 

  Poesía
115 0 0

Дай ми още малко време.

Моля, дай ми 5 минути.

Няма много да отнеме.

Да те видя, таз душа се срути.

 

Сега поглеждам към небето

и опитвам се да видя -

твоите очи, лицето.

Моето със тях да скрия.

 

Но небето все тъй бледо. 

Няма цвят и теб те няма.

Още моля се на него

да те върне чиста, пряма.

 

И 100 поеми да напиша -

не, не стигат те за теб. 

От задух въздух да издиша.

Няма как да го опиша.

Сърцето цяло е от лед. 

 

За тези грижи, любовта ти -

за тях и още аз копнея.

Но вече само в сънят ти - 

вечният, със теб се смея. 

 

И още малко ще ми трябва.

Без теб момичето обядва.

Време трябва да успея.

Без тебе бабо да живея.

 

 

© Йоанна Михайлова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??