18 nov 2011, 10:33

"Остани!" 

  Poesía » De amor
548 0 3

„Остани!”

 

„Остани!” -  прошепва сърцето.

„Остани!” - повтарят ръцете.

Есен ранна треви ослани

като знак: „Остани! Остани!”.

 

Като знак… Вратата проплака -

с важна роля в твоя спектакъл,

а крещят безпристрастно стени

с моя глас: „Остани! Остани!” .

 

С моя глас… А ти, оглушала,

артистично метнала шала,

отминаваш със поглед встрани,

недочула онез призивни -

като вик,

           като стон:

                      „Ос-та-ни!” .

 

Живодар ДУШКОВ

© Живодар Душков Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??