Дойди ми, дойди сине Иване,
дойди си, чедо, мани туй имане.
Дойди при майка, остави гурбета
у родно село, чедо тук ти е късмета,
тук ти е късмета.
Царски палати не ти требват, сине
виж младостта ти бързо, че отмине.
Дойди и литни, душо, като волна птица
у село те чакат, сине, майка и бащица,
майка и бащица.
Не ти требват, сине, златни пендари
Родина имаш, сине, с верни другари.
Туй имане, чедо, вечно не остава,
идвай дома, сине, че кръв вода не става
идвай дома сине, че кръв вода не става.
31-01-2019
© Надя Уорендър Todos los derechos reservados