1.02.2019 г., 16:18 ч.  

Остави Гурбета 

  Поезия » Авторска песен
310 0 2

Дойди ми, дойди сине Иване,

дойди си, чедо, мани туй имане.

Дойди при майка, остави гурбета

у родно село, чедо тук ти е късмета,

тук ти е късмета.

 

Царски палати не ти требват, сине

виж младостта ти бързо, че отмине.

Дойди и литни, душо, като волна птица

у село те чакат, сине, майка и бащица,

майка и бащица.

 

Не ти требват, сине, златни пендари

Родина имаш, сине, с верни другари.

Туй имане, чедо, вечно не остава,

идвай дома, сине, че кръв вода не става

идвай дома сине, че кръв вода не става.

 

31-01-2019

© Надя Уорендър Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??