14 mar 2007, 14:44

остави ме! 

  Poesía
662 1 3

Забрави ме, моля те!
Не те обичам вече.
 Просто всичко свърши -
 сълзите избърши -
 те нищо не помагат.
 Не! Няма да простя,
 ти с мен се подигра,
 дори не бе човечен,
 а търсеше човещина.
 Животът ми разби
 със тази твоя гневност,
 та даже ми досаждаш,
 не те понасям вече.
 Душа ми не издържа,
сърцето ми кърви,
 разкъсано от ревност,
 от болка и обиди.
 Обичах те до време,
 сега си безразличен.
 Не искам повече шамари -
 дори си ми антипатичен.
 Не, няма смисъл - остави ме.
 Не ще простя ти - не мъчи ме,
 а просто си върви и забрави ме.
 Не съществувам повече за теб,
 не ме мъчи - върви напред.
09.12.1994

© НН Тодорова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • И на мене ми хареса много Интересен замисъл има, наистина и в любовта понякога се появява непоносимостта от действията на другия. Поздрави!
  • хаа харесва ми много -понякога трябва да сме жестоки и не винаги любовта е добра (поне така разбрах стихотворението) браво !
  • Любов и шамари...невъзможност!
    Поздрав от мен!
Propuestas
: ??:??