14 may 2014, 21:01

Осъдена на безпокойство 

  Poesía
549 0 1

 

Не може друг да ме очаква като тебе.

Не може, мамо. Няма твоето сърце.

Осъдена е майката на безпокойство

за рожба свидна, за дете.

 

В молитви името ми пламенно изричаш.

Бог молиш грешките ми да прости.

От ветрове да бъда пощадена. 

Свещицата ми дълго да гори.

 

Ръцете ти обичам, мамо!

Били са здрви, хубави ръце.

След раждането първи са ме взели.

Огряло ме е най-красивото лице.

 

И двете, майчице, стареем...

Вървим със болка по хилядолетен път.

Каквото да се случи, те обичам!

Кръв от кръвта и плът от плът!

© Детелина Стефанова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??