И може би съдбата ти е с мен,
Макар и кратко - бяхме в небесата.
Едни живеят само ден по ден,
а други - заживяват и в мечтата.
Не искам да ме чувстваш като миг,
да чакаш ден по ден да ти се случа.
Стремежът да сме двама е велик.
Съдбата си в очите ти да уча.
Дори в това да има самота.
Дори в ума минутите да режат
плътта - една врата в реалността,
зад нея - звездоликите валежи.
Звездите са безбройно много, знам.
Оттам ни връща мъката за кратко.
Секундата не мога да ти дам,
от времето прелиствана тетрадка.
Макар да има много да боли,
това е жаден опит да отключи
сънят, като блещука и вали,
пътеки на гора, неземен ручей,
портал към вечността, уханно пи.
Посоката на слънце и надежда,
преди без нас отново да заспи,
развива от най-залезната прежда.
Единият ѝ край в дланта ти бди,
а другият към моята танцува.
Разнищена любов дъжда реди,
земята и небето да преплува.
Не искам да ме чувстваш като миг,
а искам като ден да ти се случвам.
На птицата - гласът ѝ е велик,
защото не копнее да получи.
На изгрева - ликът му е живот,
защото за живота се раздава
и слънце в тананикащ хоризонт
ключе за всеки златен миг заравя.
Часовникът опитва да брои,
но някак все еднакъв миг достига,
дъгата има бляскави бои
и в центъра е малка чучулига.
Душата - покрай нея е река.
Дори в ума минутите да режат.
Не искам покрай теб да изтека,
а дом да съм за мъничка надежда.
© Йоана Todos los derechos reservados