4 abr 2017, 11:53

Отколе сенките вървят след нас 

  Poesía
1108 3 3

Отколе сенките вървят

след нас. Дървета

във земята клисава.

И ще полегнем заедно

в незнаен ден и час.

Препитват ни отгоре

и по мярка ни орисват.

Затуй е нужна синева.

Това си пея и това си зная.

И вдишвам въздуха

самичка и една,

зиморничаво в рая и във ада.

И случва се на дневна светлина

да ослепяват от копнеж очите.

Дали е съмнало или е нощ

кой носи нежност в излишък

да го питам?

Освен по пулса на сърцето

да узная,

високото и ниското в мен.

Смирено като грешница

да се покая -

преди очи да склопи моят ден.

© Христина Комаревска Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Чудесен стих! Поздрави!
  • Оставаме верни на сенките си и за верността заплащаме с живот...А може би:те следват телата ни с неразделен ход... Христина,пишеш със затрогваща искреност😍!
  • Хареса ми този стих!...
    Поздрави, Христина!...
Propuestas
: ??:??