Открадната Коледа
В нощта на звънките камбани
една душа във ъгъла се сви.
Сълзите ù се сториха награди
от празничните ярки светлини.
А вън светът откриваше доброто,
докато тя разперваше криле
и се усещаше все по-високо
в утрото на новото небе.
А вън светът награбил бе на рамо
чувал с илюзии за клетата душа,
елените препускаха към нея нямо
с най-скъпия подарък – вечността.
Блестеше в черно цялата карета,
така претрупана от хорската наслада,
а този грозен фарс и суета проклета
се криеха зад всяка изненада.
Навън светът ехтеше с радостни камбани,
а тя, закичвайки последната звезда,
огледа се отгоре във дъските стари,
погребваха я днес... на Коледа.
© Николина Милева Todos los derechos reservados