17 ene 2009, 9:38

Откри ли света 

  Poesía
678 0 2
 

Виждал ли си на слънцето светлината?

Виждал ли си тъмнината на мрака?


На небето видял ли си красотата?

На луна без звездите тъгата?

 

А виждал ли си белият сняг как блести?

Или на дъгата цветните ярки лъчи?


Усещал ли си пустотата на море без вълни?

Почувствал ли си вятъра как гали твоите коси?

 

Катерил ли си планина,

за да достигнеш своите мечти?


Преплувал ли си океан,

за да стигнеш до остров без лъжи?

 

Заравял ли си в пясъка сълзи
с надежда мъката да се изсуши?

Усещал ли си гласът си като писък
в пустиня безкрайна?

Пазиш ли в сърцето си,
тъмна болезнена тайна?

Покорявал ли си нечий връх,

наричайки го „Нейното сърце"?


Или многократно си
 го изкачвал,
като хлъзгава скала

и накрая смирено склонил си глава?

Виждал ли си?
Усещал ли си всичко това?

След всички безброй мои сълзи
Откри ли без  мене света?

 

© Радена Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Ради, идеята ти е много добра, но изпълнението иска още!
    Успех!
  • това ми хареса!
    но може да стане и по-добро.
    чети на глас написаното, за да усетиш паузите и акцентите. и се постарай при графичното оформление.

    поздрави!

    п.п. как така днес имаш 2 публикувани творби? мисля си на глас...
Propuestas
: ??:??