Потърсих Те, Господи...
сред тътена на мощни водопади,
сред вятъра над бурните вълни,
сред ритъма на морските каскади,
в прибоя на крайбрежните води,
в най-финия прашец на ранно цвете,
в жуженето на пъргави пчели,
сред мъдрост прекосила вековете,
в безкрая на небесни висини,
в хармония от звук, от стон, от песен,
в мълчание сред звездна тишина,
в рисунъка на закъсняла есен,
в предела между мрак и светлина,
в зората на изгряващото слънце,
във залеза над синьото море,
в растежа на покълналото зрънце,
а Те открих...
във моето сърце.
© Ивелина Георгиева Todos los derechos reservados