12.07.2013 г., 20:35 ч.

Открих Те 

  Поезия
799 0 3

Потърсих Те, Господи...

                    сред тътена на мощни водопади,

                    сред вятъра над бурните вълни,

                    сред ритъма на морските каскади,

                    в прибоя на крайбрежните води,

                    в най-финия прашец на ранно цвете,

                    в жуженето на пъргави пчели,

                    сред мъдрост прекосила вековете,

                    в безкрая на небесни висини,

                    в хармония от звук, от стон, от песен,

                    в мълчание сред звездна тишина,

                    в рисунъка на закъсняла есен,

                    в предела между мрак и светлина,

                    в зората на изгряващото слънце,

                    във залеза над синьото море,

                    в растежа на покълналото зрънце,

                    а Те открих...

                                                  във моето сърце.                

                                                

                                       

© Ивелина Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Комлименти!
  • Няма нищо по-хубаво от това!!!
    Човек трябва да носи преди всичко в сърцето си
    своята Икона и там да си "запалва свещичка",
    когато му се прииска да се помоли!!!
  • Прекрасна палитра!Красота!Аплодисменти!
Предложения
: ??:??