Мили очи неоткрити -
еликсири на Радостта,
докога ли ще бъдете скрити
от моята жална душа?!
...................................................................
А дали не съм ги виждал аз преди?!
Сърцето - да! - всичко ми разкри:
втори пристан като твоите очи
не ще открия и на най-далечните звезди!
© Васил Иванов Todos los derechos reservados