Открито
Като книга разтвори се,
всеки ред ми покажи,
да ме убеждаваш
не мори се,
нека аз
обгърна те с очи!
Не унивай!
Бъди жена!
Бъди вълчица!
Народи си куп дечица!
Щастието наплоди!
Бъди за тях звездица,
затуй родена си ми ти!
Животът ад е!
Когато все се питаш
и след други
трохите за себе си
ти смиташ!
Когато, като пчела,
за меда облиташ,
а друг го взема!
Това си е дилема!
© ПЕТЪР ПЕЩЕРСКИ Todos los derechos reservados