16 mar 2007, 12:46

ОТКРОВЕНИЕ 

  Poesía
491 0 5

ОТКРОВЕНИЕ

 

Аз не искам

да съм нежна роза,

която да цъфти веднъж,

да прецъфтява

и да загине

без следа!

 

А искам

да съм кактус груб,

който да живее дълго

и в бурите да устоява –

хиляди години

на света!

 

Аз не искам

да съм дървен щит,

безропотно понасящ

в този век

ударите тежки

на съдбата!

 

А искам

да съм меч стоманен,

издигнат във ръката,

в защита

на Родината ни

свята!

 

Аз не искам

да съм бяло знаме,

което се предава,

което без посока

да развяват и да брулят

ветровете!

 

А искам

да оставя име,

светъл пример,

които да живеят

и пребъдат

с вековете!

© Емил Манов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??