Кой се изкачва по откъсната
картина -
див зюмбюл
на нецелунато рамо,
гълъб,
който търси дърво да умре
... и заровена душа
в росата на бедра и устни.
Някой нарисува картина -
откъснати сълзи
в едно парче отлежала обич,
под фенер на малка планета.
Тук няма стъпки. Един фенер
любов,
късче скъсано от сутринта,
никога не е било в легло,
което луната е гряло. Няма стъпки.
Само протегнати ръце и
едно рамо,
на което дори смъртта
идва да плаче.
© Дима Todos los derechos reservados
благодаря ви