27 июл. 2011 г., 20:02

Откъснато 

  Поэзия
591 0 1

Кой се изкачва по откъсната 

картина -

див зюмбюл

на нецелунато рамо,

гълъб,

който търси дърво да умре

... и заровена душа

в росата на бедра и устни.

Някой нарисува картина -

откъснати сълзи

в едно парче отлежала обич,

под фенер на малка планета.

Тук няма стъпки. Един фенер

любов,

късче скъсано от сутринта,

никога не е било в легло,

което луната е гряло. Няма стъпки.

Само протегнати ръце и

едно рамо,

на което дори смъртта

идва да плаче.

© Дима Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • трудно се чете откъсната картина -
    благодаря ви
Предложения
: ??:??