5 ene 2011, 19:17  

Отмини ме, любов! 

  Poesía » De amor
1866 1 18

Отмини ме, Любов, отмини ме,

не нахлувай в душата ми пак!

Не наричай със своето име

всеки трепет наивен и плах!

 

Отмини ме, че всяка надежда

във сърцето ми щом загори,

е отново простреляна нежност

с нажежени до бяло стрели.

 

Отмини ме, че всяка раздяла

във очите ми дълго вали,

а страстта ти превръща се цяла

в прах и пепел от минали дни.

 

Че издигах ти крепост за двама

и за мене свещена бе ти,

но след теб във душата ми храма

се превръщаше в куп руини.

 

Не пристигай пак - чиста и бяла!

Днес заключих в мен всички врати.

Не притихвай, на прага ми спряла!

Отмини ме, Любов, отмини!

© Мария Вергова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??