28 oct 2011, 20:50

Отпечатък 

  Poesía » Otra
666 0 27

 

Отпечатък

..........................................................................

 

            "Най-важното нещо в комуникацията е да чуеш онова,

              което не е било казано"

                        Питър Дракър

..........................................................................

 

 

Не знам за теб, но аз била съм всякаква -

дочувах го във мисъл някаква -

усмихвах се на вечния сюжет

и следвах изреченията ред по ред.

 

Отглеждах те във виртуалната си пазва,

макар че смисълът превръщаше се в язва

и често казвах на измамните различия,

че ще пораснат, учейки се да обичат.

 

Завързвах се за всякакви огради,

напомняйки си, че сърцата ни са млади

и гледах да не изпаса тревата,

растяща пред вратата на душата.

 

Учудвах се на навика ти да създаваш

и после - с тишина да заличаваш:

приличаше ми на красива грешка

от стара карнавална смешка.

 

Започнах да се взирам зад словата -

причината присъстваше, танцувайки с вината

и мислеше си, че е самодива,

тъгувайки, че аз отвън съм жива.

 

Такава съм и трябва да призная,

че повечето хора дишат, но не знаят

как дълго сдържаният дъх

превръща се във непристъпен връх.


© Лина - Светлана Караколева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??