26 ene 2021, 9:40

Отпиващи греховни страсти 

  Poesía » De amor, Erótica
453 2 6

Тишина, единствено лъчите лунни

се плъзгат между къщите почиващи,

надничат през прозорците им тъмни

от гледката през тях отпиващи.

 

Те виждат влюбените как събират сили

след сливането, в сладостна умора,

и може би самите те ефирни, лекокрили,

завиждат ни и искат да са хора...

 

Преди зората най е непрогледно,

най-тайнствено е, даже леко страховито.

Луната сякаш свети за последно,

а тишината слива се с звездите.

 

Но ражда се зората и се будят

заспалите - това е кръговрат.

Невидими звездите там са, бдят,

над всички в многоцветния ни свят.

 

До нова нощ, когато пак изгрели

под лунния си благослов,

за нова глътка страст пак зажаднели

от чувства, сласт и огнена любов...

 

05.07.2014.

 

Георги Каменов

 

 

 

© Георги Каменов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??