Животът - обърнат с главата надолу –
върви го живей, върви го умувай.
Животът – различен от твоята воля,
нечестен, обратен и зъл съществува.
Днес Вярата хапе – озъбено куче.
С честност търгува се явно и леко.
В живота обърнат така ти се случва:
не е брат, а вълк –човек за човека.
Надеждата тихо в ъглИте се свира.
Умира от срам, че още я има.
Макар да твърдят, че последна умира,
сега безполезно е нейното име.
А Любовта (също с главата надолу)
не знае дали не е само плътски съблазни.
Сломената Гордост напразно се моли
на глухи ДушИ, отчайващо празни.
Така си живеем – объркано, кухо.
Не знаем къде e ни ДОЛУ ни ГОРЕ.
Живот – отражение. Носят се слухове,
че всъщност роботи сме, не живи хора.
Стихът се получи след като видях
http://otkrovenia.com/main.php?action=show&id=285667
и прочетох коментара на Николай (ringo2) към него
© Нина Чилиянска Todos los derechos reservados