14.08.2012 г., 9:59 ч.

Отражения (животът, обърнат с главата надолу) 

  Поезия » Друга
356 0 0

Животът - обърнат с главата надолу –

върви го живей, върви го умувай.

Животът – различен от твоята воля,

нечестен, обратен и зъл съществува.

 

Днес Вярата хапе – озъбено куче.

С честност търгува  се явно и леко.

В живота обърнат така ти се случва:

не е брат, а вълк –човек за човека.

 

Надеждата тихо в ъглИте се свира.

Умира от срам, че още я има.

Макар да  твърдят, че последна умира,

сега безполезно е  нейното име.

 

А Любовта (също с главата надолу)

не знае дали не е само плътски съблазни.

Сломената Гордост напразно се моли

на глухи ДушИ, отчайващо празни.

 

Така си живеем – объркано, кухо.

Не знаем къде  e ни ДОЛУ ни ГОРЕ.

Живот – отражение. Носят се слухове,

че всъщност роботи сме, не живи хора.

 

Стихът се получи след като видях

http://otkrovenia.com/main.php?action=show&id=285667

и прочетох коментара на Николай (ringo2) към него

© Нина Чилиянска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??