Отречена
Тя върви по пустата улица,
вперила поглед в тъмнината.
Сълзи се стичат и ù мокрят устните...
оглежда се - не вижда светлината.
Върви, а в нея само мраз и болка
сърцето ù във черна клетка слагат.
Объркват я свирепо и жестоко,
безмълвна тя във две посоки бяга.
Не знае колко път пред нея има
и още колко трябва да върви!
Дори през лятото за нея вее зима
и толкова ужасно я боли.
Видяхте ли я, хора, по земята,
във кал пълзейки да отстоява свойта чест?
Видяхте ли я, забила поглед в небесата,
как мъкне още своя тежък кръст?
Проклета беше тя от завист чужда,
заради несподелената си обич да живее в мрак.
И нейните, и чуждите да я отблъскват,
отправяйки към тях последен глас!
© Еви димитрова Todos los derechos reservados