7 dic 2020, 8:01

Отричането - буря над море 

  Poesía » Filosófica
662 9 19

 

Очите ти зад тъмни очила

щастливи силуети жадно пият.

Нима виновница е завистта,

която във сърцето ти се крие?

 

Вървят прегърнати и пръскат смях.

И въздухът край тях дори сияе.

Дали причината е възрастта?

Навярно никога не ще узнаеш…

 

Щастливите са птици без гнездо,

че цялото небе е техен пристан.

Защо за теб небето е затвор?

Въпросите ти отговор не искат…

 

Щастливи и нещастни са страни

на никога нехвърлена монета.

Тура се различава от ези

единствено с прибавката на „не”-то…

 

Отричането – буря над море

към дъното удавниците дърпа.

Навярно време е да разбереш

каквото надробиш – това ще сърбаш…

© Дочка Василева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??