1 abr 2004, 18:02

Отровен съм от всички 

  Poesía
1396 0 0
Отровен съм от всички
Скрих се в отровата на вашите думи,
скрих се в безличната ви същност,
скрих себе си в злото наречено "живот".

Не ме карайте да дишам,
не ме карайте да мърдам,
не карайте мен да живуркам,

защото аз се спотаих да почина,
защото аз се отпуснах да изстина,
защото на мен ми се искаше да умра.

Аз се отрових от вашия въздух,
от всичко гнило разяло душите ви.
Не искам вашата помощ нечиста,
оставете ме тихо и кротко да си отдъхна.

Когато умра и няма кръв във вените,
когато изстина и няма вълни от топлина,
тогава елате ме вижте,
тогава се разчоврастете и ме лекувайте...
Аз няма да ви гледам в очите,
защото най-после се отърсих от света на
                     ЖИВИТЕ...

Но когато ме видите - Вий хората -
започвате да търсите вината.
Не я търсете, ви казвам,
и ме оствате да литна като птица в
                     НЕБЕСАТА...
Поне веднъж ме оставете и
тихо и кротко ме заровете -
там в пръстта,
за да докосна
                     ВЕЧНОСТТА...

© Мария Русева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??