23 jul 2011, 19:57

Отрязък от време 

  Poesía » Otra
585 0 0

Свада за един боклук,

наречен хапка;

между квартални птици

с крясъци и мелодрами

с хорски битовизми.

Малко перушина

наранена гордост

и един отива си със хляба.

Другите са недоволни,

примирени,

така се оцелява.

За последно патрулират

и безстрастно

и самотно -

те отлитат,

няма чувства,

а инстинкти.

Оставят пусто място

с малко пух и перушина,

наранена гордост

вятърът довява,

но и тя се разпилява,

перушината отлита

и остава пусто място.

© Стоян Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??