9 jun 2017, 13:19

Отвара от кестени 

  Poesía » Otra
811 1 6

 

Обичаш ме... отново съм ти мила,
горчи ми във устата...  див бадем,
на кестен във обвивката се крия,
страхуваш се, че няма те във мен.

Да, няма те... е повече от ясно,
в душата ми поникнаха бодли,
в обвивката на кестен ми е тясно,
обидите ти...  ято от оси.

Осите жилеха,  до кокал и болеше,
бодлите кестенови,  пазеха душата,
отровата по тялото пълзеше,
във антидот  превърна я сълзата.

Обвивката на кестена се пукна,
изникна топчица блестяща, плодовита,
сълзи от радост,  от очите слепи рукнаха,
от кестени...  отварата е лековита.

© Неземна Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??