Заслужена почивка
или просторна самота?
Престорената усмивка
признак ли е на тъга?
Разходка без причина
или бягство от дома?
Маската свалена,
но под нея две лица.
Натрупана умора
или пълно отчаяние?
Начин на живот
или моментно състояние?
Взираш се в мрака,
но не виждаш светлина.
Оглеждаш се в тълпата,
но няма познати лица.
Общителен си,
но всъщност крайно затворен.
Уж прочетена книга,
но финалът ѝ отворен...
© Катя Павлова Todos los derechos reservados