Apr 2, 2022, 8:48 AM

Отворен финал 

  Poetry
566 1 0

Заслужена почивка ​​​​

или просторна самота?

Престорената усмивка  

признак ли е на тъга?

 

Разходка без причина

или бягство от дома?

Маската свалена, 

но под нея две лица. 

 

Натрупана умора 

или пълно отчаяние? 

Начин на живот 

или моментно състояние? 

 

Взираш се в мрака, 

но не виждаш светлина. 

Оглеждаш се в тълпата, 

но няма познати лица.

 

Общителен си, 

но всъщност крайно затворен. 

Уж прочетена книга, 

но финалът ѝ отворен... 

© Катя Павлова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??