2 апр. 2022 г., 08:48

Отворен финал 

  Поэзия
465 1 0

Заслужена почивка ​​​​

или просторна самота?

Престорената усмивка  

признак ли е на тъга?

 

Разходка без причина

или бягство от дома?

Маската свалена, 

но под нея две лица. 

 

Натрупана умора 

или пълно отчаяние? 

Начин на живот 

или моментно състояние? 

 

Взираш се в мрака, 

но не виждаш светлина. 

Оглеждаш се в тълпата, 

но няма познати лица.

 

Общителен си, 

но всъщност крайно затворен. 

Уж прочетена книга, 

но финалът ѝ отворен... 

© Катя Павлова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??