22 ene 2022, 18:57

Отвори очи 

  Poesía
373 3 9

„Искам чудо!“ – извика детето.

„Ти си чудо – прошушна клонака –

и пристигаш оттам, откъдето

всеки благо известие чака.“

 

„Ех, че чудо!“ – възкликна жената

и земята превърна в градина.

Вятър лек й разроши косата,

поигра си и после замина.

 

Чудо има ли? – мъжът се пита,

гледайки замислено простора.

Ято щъркели оттам долитат

и кръжат над къщите отгоре.

 

Щом за живот отваряме очи

и за любов сърцето ни е лудо,

щом слънцето дарява ни с лъчи,

всеки ден е малко земно чудо!

© Nina Sarieva Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??