Отвори очи
Ако още си нещастен
и на грижите подвластен,
спри за миг, вдигни глава,
виж наоколо животът
как блести, а ти се мяташ
в негативните слова!
Виж усмихнатите хора,
виж децата вън, на двора –
щастието е край нас!
За да плачеш ли живееш,
или искаш да се смееш?
Питай вътрешния глас!
Отговорът на въпроса
само дявол би ядосал –
вече знаеш го, нали?
Е, размърдай се тогава –
времето си отминава –
любовта си не жалù!
На проблеми или грешки
гледай повече с насмешка –
този начин не боли!
С жизнерадостни се срещай,
за любимите се сещай
и за прошка помоли!
Добротата си раздавай,
грешниците опрощавай
и от утрешния ден
всичко лошо ще затихва
и светът ще се усмихва,
ще се чувстваш прероден!
© Марин Цанков Todos los derechos reservados