3 сент. 2012 г., 11:44

Отвори очи 

  Поэзия » Философская
658 0 3

Отвори очи

 

Ако още си нещастен

и на грижите подвластен,

спри за миг, вдигни глава,

виж наоколо животът 

как блести, а ти се мяташ

в негативните слова!

 

Виж усмихнатите хора,

виж децата вън, на двора  –

щастието е край нас!

За да плачеш ли живееш,

или искаш да се смееш?

Питай вътрешния глас!

 

Отговорът на въпроса

само дявол би ядосал  –

вече знаеш го, нали?

Е, размърдай се тогава  –

времето си отминава  –

любовта си не жалù!

 

На проблеми или грешки

гледай повече с насмешка –

този начин не боли!

С жизнерадостни се срещай,

за любимите се сещай

и за прошка помоли!

 

Добротата си раздавай,

грешниците опрощавай

и от утрешния ден

всичко лошо ще затихва

и светът ще се усмихва,

ще се чувстваш прероден!

 

© Марин Цанков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Идеално...Възхитително...
  • Доста императивен стил! Звучи ми като плакат. Ами ако не искам?...
  • Много дълго послание, обаче е впечатляващо - жизнерадостно...!!!
    "На проблеми или грешки
    гледай повече с насмешка –
    този начин не боли!
    С жизнерадостни се срещай,
    за любимите се сещай
    и за прошка помоли!"
Предложения
: ??:??