8 sept 2012, 11:58

Отвъд пейзажа 

  Poesía » Otra
825 0 10

 

Не ми разделяй тишината
на основателни причини.
”Обичам те” е отпечатък
от мигове неуловими.
Ако живееш във въпроса,
ако в страха не се укриеш.
Ако от мисъл меденосна,
като от извор денем пиеш.
Ако нощта не те тревожи
с недопустимата ми близост,
ще съблечеш ли тази кожа,
с обсебваща тъга пропита?
”Обичам те” не значи вярност
към раздвоената природа.
Как да усетиш, че си цяло,
ако душата изнемогва?
Недей да мислиш, че ми трябваш,
като убежище за нежност.
Не виждаш ли, отвъд пейзажа,
”Обичам те” е неизбежност.
От дълбините на сърцето,
щастливо птиченце прохожда.
Един размах над битието
и вече всичко е възможно.

© Бистра Малинова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??