12 jun 2018, 23:56

Отвъд зелената шир 

  Poesía » De amor
431 0 2

Девствена е красотата

ти, божествена, като

джунглите на Амазония!

Плитките ти, като гъсто

сплетени лиани и очите

ти бистри и чисти, като

ручейче! С гласа си

сладък и меден укротяваш

страшните зверове и

пригласят ти птиците

екзотични! А те на цвят

всякакви – сини, розови,

червени – същинска

девствена красота!...

Тъй и в моето сърце

изгрява дъга щом докосна

се до твоята красота!...

И щом Слънце изгрее

над зелената шир, там

духът ти, божествена,

обитава наедно с

божествения всемир!

© Нако Наков Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??