Девствена е красотата
ти, божествена, като
джунглите на Амазония!
Плитките ти, като гъсто
сплетени лиани и очите
ти бистри и чисти, като
ручейче! С гласа си
сладък и меден укротяваш
страшните зверове и
пригласят ти птиците
екзотични! А те на цвят
всякакви – сини, розови,
червени – същинска
девствена красота!...
Тъй и в моето сърце
изгрява дъга щом докосна
се до твоята красота!...
И щом Слънце изгрее
над зелената шир, там
духът ти, божествена,
обитава наедно с
божествения всемир!
© Нако Наков Всички права запазени