Оздравително
За всяко състояние си има стих,
това прозрение сега открих.
Разтоварващо е то се знай,
всяка болка да има край.
Да излекува душата със слова,
това иска да направи ума.
Диагнозата е безпределно ясна –
аз карах през живота доста бясно
и сега, когато си стоя сама,
нахлуват много мисли в моята глава.
Броя греховете си пред Бога,
но да си простя за тях не мога.
Дълбая своята равносметка
и се чувствам като подметка.
Но все пак и това е добре,
защото злото в мене ще умре.
© Марияна Todos los derechos reservados